Brand schittert met een solo van start tot finish in Dublin

Brand schittert met een solo van start tot finish in Dublin

Cyclo-cross  26/11/2023

Lucinda Brand heeft de vijfde manche van het seizoen volledig naar haar hand gezet. Van in de eerste ronde ging de Nederlandse er alleen vandoor. Alvarado probeerde het gat nog te dichten, maar moest vrede nemen met een tweede plek. Backstedt werd net als in Dendermonde derde.

Vlak voor de wedstrijd bij de vrouwen van start ging, openden de hemelsluizen boven Dublin. De regen toverde het parcours meteen om in een modderige omloop. Het signaal voor Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) om de power in de benen boven te halen. Aan het eind van de eerste ronde had ze al een voorsprong van 6 seconden bij elkaar gefietst. Wereldbekerleidster Alvarado (Alpecin – Deceuninck) achtervolgde met het jonge duo Backstedt (Canyon//SRAM Racing) en Schreiber (Team SD Worx) in haar zog.

Niet veel later kon Alvarado haar metgezellen losschudden en leek ze alleen op weg naar het wiel van leidster Brand. Ze kwam tot op 4 seconden, maar ging in ronde 3 van fiets wisselen. Haar achterstand liep meteen op tot 12 seconden. Vanaf dat moment begon Brand haar voorsprong voorzichtig uit te bouwen.

Bij het ingaan van de laatste ronde telde de voorsprong van Brand 18 seconden. De Nederlandse kon de overwinning ruiken en reed op de power solo naar de overwinning in Dublin. Aan de finish had ze 38 seconden voorsprong op Alvarado. Net als in Dendermonde reed Backstedt naar een podiumplek. Ze werd derde op 45 seconden van winnares Brand.

Voor meer informatie over de UCI Wereldbeker Veldrijden 2023-2024 kan je hier terecht.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide