Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige

Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige

Cyclo-cross  10/02/2024

Lucinda Brand vond tijdens de laatste manche van de Telenet Superprestige een parcours op haar maat. In de modder van Middelkerke haalde ze het met ruime voorsprong op Ceylin Alvarado en Annemarie Worst. Alvarado kroonde zich op haar beurt tot eindwinnares.

Zand in Middelkerke? Nee hoor! De vele regen van de afgelopen dagen had het parcours omgevormd tot een heuse moddercross. Van bij de start nam Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) het initiatief. Een kleine knieval belette Alvarado (Alpecin-Deceuninck) om mee te schuiven in het wiel van haar landgenote.

Brand wachtte niet en stoomde verder. Na een halve ronde telde haar voorsprong al om en bij de 19 seconden. Bij de eerste doorkomst aan de streep had ze een gat van 25 seconden bij elkaar gefietst van. Alvarado en Worst (Cyclocross Reds) volgden op plaatsen twee en drie.

In de tweede ronde weet Alvarado Worst van zich af te schudden. Brand krijgt ze niet meer in het vizier. Vanuit de achtergrond zien we ondertussen ook een sterke Verdonschot (De Ceuster-Bonache) opschuiven. Bij het ingaan van de derde ronde heeft ze zo al het wiel van Worst te pakken. Verdonschot rijdt foutloos en vlot over het moeilijke parcours. Zonder omkijken neemt ze de maat van de twee Nederlandse vrouwen.

Brand is onnavolgbaar. Met nog twee ronden te gaan heeft ze haar voorsprong op Verdonschot, die ondertussen op plek twee rondrijdt, bijna verdubbeld. Het podium lijkt dan ook vast te liggen. Alvarado houdt haar tempo strak om achtervolgers Marion Norbert-Riberolle (Crelan - Corendon) en Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen - Bingoal) af te houden. Worst is intussen weggezakt tot plaats zes.

Geen verschuivingen meer in de laatste ronde. Lucinda Brand wint, voor Laura Verdonschot en Ceylin Alvarado. Alvarado wint zo voor de derde keer in haar carrière het eindklassement van de Telenet Superprestige. Annemarie Worst en ploeggenote Inge van der Heijden (Crelan - Corendon) mochten mee op het eindpodium.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide
Lees meer | Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide