Alvarado ook niet te stoppen in Merksplas

Alvarado ook niet te stoppen in Merksplas

Cyclo-cross  18/11/2023

Ceylin Alvarado zette haar zegereeks in de Telenet Superprestige ’23-’24 foutloos verder in Merksplas. Ze haalde het voor landgenote Lucinda Brand. De Belgische Marion Norbert-Riberolle reed naar een sterke derde plaats.

Lucinda Brand had in haar eerste wedstrijd van de Telenet Superprestige ’23-’24 slechts één tactiek: van bij de start druk zetten op haar concurrenten. Haar voornaamste concurrente, Ceylin Alvarado, leek haar start gemist te hebben. Zij volgde al snel op enkele seconden van de leidster.

De hevige regenval had het parcours omgetoverd in een grote modderpoel. Foutjes waren dan ook snel gemaakt. Manon Bakker en Denise Betsema verloren door een valpartij vroeg in de wedstrijd de aansluiting met de kop van de wedstrijd.

Het was duidelijk dat Lucinda Brand haar crossritme nog moest terugvinden. Haar technische foutjes kostten haar in de tweede ronde haar koppositie. Alvarado twijfelde niet en ging op en over Brand. In de achtergrond volgden Worst en Van der Heijden ondertussen op plaatsen drie en vier. De strijd voor plaatsen 5 tot en met 7 was een duel tussen Norbert-Riberolle, Van der Heijden, Betsema en Van Alphen.

Brand probeerde het vooraan nog spannend te houden en gaf alles wat ze in zich had. Ze had Alvarado lange tijd in het oog, tot een nieuw foutje roet in het eten gooide. Plaatsen 1 en 2 leken zo bezet. Het podium werd nog beslecht in een spannende strijd tussen Worst en Norbert-Riberolle. Die laatste had zich op een terrein waar ze wel van houd, losgerukt van haar concurrentes. Norbert-Riberolle kwam onder stoom en ging over Worst. Een kleine schuiver in de eindfase kon haar ritme niet meer breken.

Alvarado reed zo al naar haar derde overwinning dit seizoen in de Telenet Superprestige. Lucinda Brand was tevreden met een haar tweede plek. Norbert-Riberolle wist beslag te leggen op haar tweede podiumplek in de Telenet Superprestige ’23-’24.

Flanders Classics organiseert samen met Toerisme Oostende vzw WK veldrijden 2027
Lees meer | Flanders Classics organiseert samen met Toerisme Oostende vzw WK veldrijden 2027
Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige