Alvarado blijft ook in Troyes aan het feest

Alvarado blijft ook in Troyes aan het feest

Cyclo-cross  19/11/2023

Het Nederlandse toptalent Puck Pieterse was terug van weggeweest in de vierde manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2023-2024. De wedstrijd bij de vrouwen in Troyes beloofde een spannend schouwspel te worden, met de focus op de strijd tussen Pieterse en Wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado.

De start was veelbeloven met Leonie Bentveld die als eerste het veld in dook, gevolgd door Alvarado en Pieterse. Die laatste zette vanaf de eerste ronde de toon. Alvarado was de enige die kon reageren. De Wereldbekerleidster volgde vastberaden in het wiel van wervelwind Pieterse.

Alvarado toonde haar ervaring door slim voor Pieterse aan de schuine kant te beginnen, maar die laatste counterde onmiddellijk en heroverde de koppositie. De twee leken aan elkaar gewaagd, met Pieterse die lichtjes de bovenhand nam in de openingsfase. Bij het ingaan van de derde ronde hielden de twee de benen even stil. Alvarado maakte even later een foutje op de schuine kant, waarna Pieterse haar kans greep en een aanzienlijke voorsprong opbouwde.

In de vierde ronde bedroeg Alvarado's achterstand 7 seconden. Achter haar onstond een peloton, dat 40 seconden na Pieterse aangevoerd werd door Marie Schreiber. Na een sterke passage over de schuine kant kwam Alvarado bijna weer aansluiten.

De rollen werden omgedraaid na enkele foutloze passages en een krachtige aanval van Alvarado. Ze vloog over het parcours en nam op haar beurt een voorsprong van 6 seconden. Brand volgde op ruime achterstand in derde positie. Alvarado bouwde haar voorsprong uit tot 15 seconden en leek de overwinning binnen handbereik te hebben. Pieterse had haar pijlen te vroeg verschoten.

Alvarado keek niet meer achterom en breidde haar voorsprong uit tot een comfortabele halve minuut. Ze gaf alles en bleef foutloos. De overwinning was een feit, terwijl de strijd om de derde plaats op het podium nog volledig open lag. Het was uiteindelijk Brand die mee het podium op mocht.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide