Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19

Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19

Road  19/05/2024

In een loodzware wedstrijd wist de Belg Aless De Bock met ruime voorsprong de Ronde van Vlaanderen voor Mannen U19 te winnen. De Deen Magnus Carstensen finisht als tweede. Matijs Van Strijthem vervolledigde het podium.

128 kilometer, 11 hellingen en 13 kasseistroken: dat stond op het menu van de Mannen U19. Met nog 60 km te gaan telden we een omvangrijke kopgroep van 11 renners met een mooie voorsprong. De belangrijkste namen: Aless De Bock, Jenthe Verstraete, Matthijs De Clercq, Lomme Van Den Meerssche, Dries Van Meenen en Magnus Carstensen.

Met tal van aanvalspogingen probeerde het peloton de kloof te dichten. In de achtergrond was het de ploeg van Aldo Tailleu die het initiatief nam, maar zonder succes. Het zware parcours zorgde voor de nodige schifting in het peloton.

In de kopgroep konden drie renners zich ondertussen afscheiden van de rest: Aless De Bock, Magnus Carstensen en Lomme Van Den Meerssche. Met een voorsprong die verder opliep, zag de Nederlander Senna Remijn, tweede in de Vredeskoers eerder dit jaar, zijn laatste kans om de sprong naar voren te wagen. Remijn kwam tot op 15 seconden op de laatste beklimming van de Achterberg, maar net op dat moment zette ploegmaat De Bock zijn aanval in. Carstensen ging mee, Van Den Meerssche moest eraf.

De Bock en Carstensen, ex-ploegmaats, waren op zo’n 15 kilometer van de meet zeker van het podium. De Bock wou echter net wachten op een sprint en plaatste zijn finale versnelling op de Wolvenberg. Na een sterke wedstrijd en mooie solo van 6,5 kilometer gooide De Bock de handen in de lucht in Oudenaarde. Carstensen werd tweede. Remijn maakte het feestje van Acrog Tormans compleet met een derde plaats.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19