Bekijk het overzicht

Gloednieuw virtueel parcours De Ronde

30 March 2021

Op donderdag 1 april lanceert Flanders Classics binnen de Proximus Cycling eSeries en in samenwerking met RGT Cycling het gloednieuwe virtuele parcours van De Ronde. Ook Johan Museeuw, drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, is van de partij. Na een live Q&A-sessie verkent hij het nieuwe parcours tijdens een group ride waar elke wielerfan gratis aan kan deelnemen. 

Vorig jaar rond deze tijd werd de Ronde van Vlaanderen om gekende redenen uitgesteld. Flanders Classics kwam toen met een digitaal alternatief op de proppen. Intussen werd de 104e Ronde in het najaar gewonnen door Van der Poel, rolde Flanders Classics met de Proximus Cycling eSeries een volledig virtueel programma uit en staat de volgende editie van Vlaanderens Mooiste alweer voor de deur. Hét moment dus om binnen de Proximus Cycling eSeries een gloednieuw virtueel parcours aan te kondigen: De Ronde.  

“RGT ontwikkelde een rit van 8,9 km”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel enthousiast. “De Ronde van Vlaanderenstraat, Oude Kwaremont en Paterberg zijn tot in detail nagebouwd, van het monument voor Karel Van Wijnendaele tot de bankjes bovenop de Paterberg. De bochten werden precies uitgetekend en ook de hellingsgraad weerspiegelt de realiteit.” 

Op donderdag 1 april is het zover, dan staat de eerste group ride op dat gloednieuwe parcours op het programma. Vanuit het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, waar zondag de finish ligt, zal Johan Museeuw omstreeks 19u30 de vragen van wielerfans beantwoorden in een digitale Q&A. Dat gesprek zal via een livestream op de kanalen van de Flanders Classics, Proximus en de Ronde van Vlaanderen te volgen zijn.  

Om 20u00 staat de Leeuw van Vlaanderen aan de start van de group ride voor de allereerste verkenning van het nieuwe virtuele parcours. Wielerfans kunnen gratis meefietsen via de RGT app. Onderstaande sneak peek neemt je alvast even mee naar de virtuele omgeving: 

Leuk extraatje: wie deelneemt kan in de virtuele omgeving kiezen voor het exclusieve Ronde van Vlaanderen shirt dat partner La Passione ontwikkelde. Op die manier wordt het gloednieuwe parcours alvast in stijl ingezet. Meer over de exclusieve Ronde van Vlaanderen collectie kan je hier terugvinden. 

Wie wint de virtuele Ronde? 

Toen vorig jaar de 104e Ronde van Vlaanderen in het voorjaar vervangen werd door een heuse lockdowneditie, tekenden heel wat profs present om de allereerste virtuele Ronde van Vlaanderen te winnen. Uiteindelijk was Greg Van Avermaet vanuit z’n kot de beste op de rollen.  

Dit jaar is het de beurt aan de wielerfan, want op zaterdag 3 april staat voor zowel mannen als vrouwen een wedstrijd op het nieuwe De Ronde parcours gepland. Inschrijven kan via www.proximuscyclingeseries.com. De winnaar en winnares veroveren niet alleen eeuwige roem, maar ontvangen ook een exclusief Ronde van Vlaanderen shirt van La Passione. 

Het nieuwe De Ronde parcours is de ideale, sportieve voorbereiding op de wielerhoogmis van aanstaande zondag. Wielerfans ervaren in hun eigen paincave hoe die finale van de Ronde van Vlaanderen nu echt aanvoelt en kruipen vervolgens zondag met een flinke dosis parcourskennis in hun zetel om te zien wie Van der Poel en Van den Broek-Blaak in Oudenaarde opvolgen. 

Gerelateerd nieuws