Bekijk het overzicht

MEWA STEUNT FLANDERS CLASSICS IN OPVALLENDE NIEUWE SPONSOROVEREENKOMST

30 November 2021

Flanders Classics is trots om textielmanagementbedrijf MEWA te onthullen als nieuwe hoofdsponsor van haar voorjaarsklassiekers 2022.

De overeenkomst, tot stand gebracht door Flanders Classics' commerciële partner Infront, zal MEWA een prominente plaats geven in alle zes voorjaarsklassiekers van een seizoen waar Flanders Classics hoopvol naar uitkijkt. De partnerdeal onderstreept dat MEWA's waarden overeenkomen met die van Flanders Classics en betekent een nieuwe fase in de commerciële ambities van de organisatie.

MEWA is al meer dan 100 jaar een gevestigde waarde in de textielmarkt, maar staat aan het begin van z’n eerste hoofdstuk in de wielerwereld.

"Eerst en vooral willen we MEWA bedanken voor hun vertrouwen", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. "We zijn trots om MEWA aan te kondigen als nieuwe hoofdsponsor. MEWA bouwt mee aan de veiligheid in vele sectoren en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. We kijken dan ook enthousiast uit naar de samenwerking met onze nieuwe partner met wie we die twee belangrijke pijlers delen."

MEWA is al meer dan 40 jaar actief op de Belgische markt en levert vanuit haar vestigingen in Mechelen en Binche werkkleding en poetsdoeken aan 7.500 commerciële klanten, door het delen van textiel. "Als onderdeel van onze strategie om onze bekendheid in de Belgische markt te versterken, hebben wij gekozen voor de wielersport. Het belichaamt een van de belangrijkste waarden van ons merk en ons bedrijfsmodel: duurzaamheid. Om die reden hebben we niet lang geaarzeld toen de opportuniteit zich voordeed om hoofdsponsor van Flanders Classics te worden. De koersen, het enthousiasme in het land en de organisatie zijn uniek," zegt Steffen Geier, Hoofd Lead & Customer Marketing.

Julien Ternisien, Vice President Summer Sports bij Infront, vertelt: "Infront was verheugd om deze twee waardevolle partners te verbinden en zo een nieuwe weg van activatie via wielrennen te creëren. Onze strategie is gebaseerd op het ondersteunen van organisatoren van wielerevenementen bij de uitwerking van hun wedstrijden, waarbij wij onze ervaring met het aantrekken van topklasse sponsors inbrengen en zo onze commerciële verplichtingen nakomen. We zijn ervan overtuigd dat dit de eerste succesvolle stap in de wielersport is voor MEWA en hopen dat we Flanders Classics kunnen blijven ondersteunen bij het bereiken van hun marketingdoelstellingen."

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en deze nieuwe samenwerking zijn al volop bezig. We tellen af naar zaterdag 26 februari 2022, wanneer Flanders Classics en MEWA voor het eerst de handen in elkaar zullen slaan tijdens Omloop Het Nieuwsblad.

Gerelateerd nieuws