Bekijk het overzicht

SEGMENTEN OP DE KOPPENBERG EN EEN VIERDE EVENT IN DURBUY

9 June 2022

Na een uitbreiding van één gravelevent in 2021 naar drie in 2022 kondigt Flanders Gravel vandaag een vierde en afsluitend evenement in Durbuy aan. Deelnemers aan het event op de Koppenberg wacht bovendien niet alleen een offroad versie van de Ronde van Vlaanderen, maar krijgen ook de kans om zich in een extra proefonderdeel onderling te meten.

De Flanders Gravel Series van organisator Flanders Classics zag vorig jaar het levenslicht met een evenement op en rond de Koppenberg in Oudenaarde. Na een eerste succesvolle editie besloot Flanders Classics, dat de handen in elkaar slaat met LtD Gravel Rides, z’n programma uit te breiden. Eerder dit jaar werden Flanders Gravel Diksmuide (10 juni) en Flanders Gravel Limburg (6 augustus) al aangekondigd, beide dagevenementen. Nu komt er, net als op de Koppenberg (1-2-3 juli), ook een volledig gravelweekend aan het eind van de zomer: Durbuy Gravel op 9, 10 en 11 september.

"Naar die afsluiter kijken we enorm uit", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel"Durbuy is een locatie die perfect binnen onze gravel series past. Met de IJzertoren in Diksmuide, de Koppenberg in Oudenaarde en regio Alden Biesen in Bilzen hadden we al drie prachtige eventsites om onze deelnemers te ontvangen. Daar een locatie midden in de Ardennen bij kunnen doen, waar offroad liefhebbers meer dan hun hart kunnen ophalen, maakt van Durbuy een gedroomde afsluiter van ons gravelseizoen."

De start van de Ardense gravelritten van 60, 100 en 140 km zal in het centrum van Durbuy liggen. De finish, met live optredens, een bike expo en foodtrucks, bevindt zich op de eventsite vlakbij Durbuy Green Fields. Deelnemers zullen net als op de Koppenberg kunnen kiezen uit een dag- of weekendticket.

Tijdsregistratie Koppenberg

Naast een vierde locatie lanceert Flanders Gravel ook een proefonderdeel op het evenement in Oudenaarde. Wie deelneemt aan Flanders Gravel Koppenberg gaat niet alleen de bekendste Ronde van Vlaanderen hellingen offroad verkennen, maar kan ook deelnemen aan de tijdsregistratie op bepaalde segmenten van het parcours.

"Het is inherent aan de fervente fietser dat hij/zij zich toch ook graag een keer meet met de anderen", zegt Van Den Spiegel. "De tijdsregistratie zal voor alle duidelijkheid geen verplichting zijn voor onze deelnemers, maar wie wenst kan dus op specifiek aangegeven segmenten de strijd met de tijd aangaan. Een leuk extraatje voor een unieke fietsdag in en rond Oudenaarde."

Laurens ten Dam van LtD Gravel Rides vult aan: "Ik heb er heel veel zin in! Avontuur gecombineerd met een fysieke uitdaging van de gebaande paden af. Dat wordt écht gravel. Ik kan mijn hart ophalen wanneer ik de iconische hellingen uit de Ronde Van Vlaanderen van de achterkant beklim. En na afloop de typische live slow vibes: een biertje, muziek en BBQ."

Gerelateerd nieuws